Ez a honlap cookie-kat használ, melyek segítenek a minőségi szolgáltatásban. A honlap használatával elfogadod, a cookie-k használatát.

Kezdetek

A tapasztalatok szerint a legjobb, amit bárki megtehet az egészsége érdekében, az, ha gyalogol.

Fogj két „sétapálcát” és légy vidám!

A „pálcák” helyes használata ritmust és lendületet ad a gyaloglásnak az egész felsőtestet megmozgatva.

A Nordic Walking (magyarul északi gyaloglás) lényege, hogy egy pár speciális bot és egy különleges gyaloglótechnika segítségével rendkívül hatékonyan, ugyanakkor kímélő módon fejleszthetjük állóképességünket, izomerőnket, mozgáskoordinációnkat és nem utolsó sorban fogyhatunk.

Ezt a mozgásformát az ’50-es években Finnországban a sífutók nyári edzéseihez fejlesztették ki. Az önállósodásra a ’90-es évek végéig várni kellett, maga a nordic walking elnevezés is ekkor alakult ki. Népszerűsége azóta is töretlen. Ma már nemcsak a profi versenyzők sportja, hanem tömegsporttá nőtte ki magát. 2000-ben az év sportjának választották.

Ha nem a divat, hanem saját egészséged érdekel, fontos, hogy elsajátítsd a megfelelő technikát, mert csak az eredeti technika alkalmazásával érhetőek el a Nordic Walkingra jellemző rendkívül pozitív hatások.

Edzések kornak, edzettségi szintnek megfelelően Budapesten, Dunakeszin, Érden, Törökbálinton, Budaörsön.

Oktatások megbízható szakértői háttérrel, túrák az ország egész területén.

Vedd fel a naptáram eseményeit a te naptáradba!

Hogyan? Jelentkezz be a Google fiókodba, utána kattints/koppints itt ezen a naptáron a jobb alsó sarokban lévő "+ Google naptár" gombra!

Minden hónapban több alapfokú nordic walking tanfolyam időpont közül választhatsz, szeretettel várlak! A nordic walking tanfolyam helyszíne Buda, a Rózsadomb teteje illetve a Hárs-hegy. Bővebb információért, részletekért kattints a Tanfolyamok menüpontra.

Hetente 5 alkalommal tartunk two in one nordic walking edzéseket Budapesten, azaz két intenzitású edzés egy időben egy helyen, két edző vezetésével: egy lassabb tempójú zsírégető edzést és egy gyorsabb intenzitású kondinövelő edzést. A nordic walking edzések részletes leírásáért kattints az Edzések menüpontra.

A heti nordic walking edzések időpontjaiért és részleteiért kattints az Edzésekmenüpontra.

Minden hónapban egyszer egész napos nordic walking kirándulást vezetek Magyarország csodálatos és kevésbé ismert helyeire: Bakony, Pilis, Börzsöny, Budai-hegyek, Bükk, Mátra, Mecsek, stb. Az aktuális kirándulás részleteit a Kirándulások menüpont alatt találod.

Remélem a felkínált nordic walking programok valamelyike elnyeri tetszésed és minél előbb csatlakozol kis csapatunkhoz!

Találkozzunk a Budai-hegyekben immár nordic walking bottal a kezünkben!

© Sportos gyaloglás www.gyalogolj.hu Minden jog fenntartva! Készítette a Skindrome studio a JoomShaper által fejlesztett Helix3 keretrendszer felhasználásával