Ez a honlap cookie-kat használ, melyek segítenek a minőségi szolgáltatásban. A honlap használatával elfogadod, a cookie-k használatát.

Majdnem harminc év is eltelt...

Bóna László

Ahogy számolom, bizonyisten, majdnem harminc év is eltelt, hogy nem mozogtam rendszeresen.

Az iskolai testnevelés órák, a kora-gyermekkori túlerőltetett versenysport fájdalommal és szorongással kapcsolta össze a mozgást. Az, hogy most évek óta rendszeresen gyalogolok, hogy Andrással járom az erdőt, azt Andrásnak köszönhetem. Azt, hogy engem valaki egyáltalán meg tudott mozdítani, a környezetem csodának látja. Hogy mivel tudta ezt elérni? A saját példája hitelességével. Hogy találtam végre egy olyan férfit, aki nem akar uralkodni, nem akar elnyomni, nem rivalizál, nem bizonyít, és – talán, ami a legfontosabb – tanárként nem a hatalmát akarja rajtam kiélni. Komolyan veszi a nehézségeimet. Partnerként tart velem a mozgás örömének szó szerint lépésről lépésre való újra felfedezésében. Arra tanít meg, amiért ő is kemény harcot vívott, nem veszi adottnak, hogy amit ő tud, nekem is kéne. Lassan - valóban lépésről lépésre - szétkapcsolja a fájdalmat a mozgástól, és örömöt köt hozzá. Mindezt úgy, hogy tudja, minden külső út belső is. Amit a test a külvilágban bejár, annak megfelelő utat a lélek is bejár belső vívódásaiban. András nem csak testedző, hanem lélek kísérő is: minden hajnalban, immár három éve, hóban, jégen, őszi avarban, tűző nyári napon, amikor nekivágunk az erdőnek, lélekben is bejárunk egy utat, és a tényleg jóleső testi fáradtsághoz lelki megtisztulás kapcsolódik. Amikor visszaérünk oda, ahonnan elindultunk.

Bóna László

Vedd fel a naptáram eseményeit a te naptáradba!

Hogyan? Jelentkezz be a Google fiókodba, utána kattints/koppints itt ezen a naptáron a jobb alsó sarokban lévő "+ Google naptár" gombra!

Minden hónapban több alapfokú nordic walking tanfolyam időpont közül választhatsz, szeretettel várlak! A nordic walking tanfolyam helyszíne Buda, a Rózsadomb teteje illetve a Hárs-hegy. Bővebb információért, részletekért kattints a Tanfolyamok menüpontra.

Hetente 5 alkalommal tartunk two in one nordic walking edzéseket Budapesten, azaz két intenzitású edzés egy időben egy helyen, két edző vezetésével: egy lassabb tempójú zsírégető edzést és egy gyorsabb intenzitású kondinövelő edzést. A nordic walking edzések részletes leírásáért kattints az Edzések menüpontra.

A heti nordic walking edzések időpontjaiért és részleteiért kattints az Edzésekmenüpontra.

Minden hónapban egyszer egész napos nordic walking kirándulást vezetek Magyarország csodálatos és kevésbé ismert helyeire: Bakony, Pilis, Börzsöny, Budai-hegyek, Bükk, Mátra, Mecsek, stb. Az aktuális kirándulás részleteit a Kirándulások menüpont alatt találod.

Remélem a felkínált nordic walking programok valamelyike elnyeri tetszésed és minél előbb csatlakozol kis csapatunkhoz!

Találkozzunk a Budai-hegyekben immár nordic walking bottal a kezünkben!

© Sportos gyaloglás www.gyalogolj.hu Minden jog fenntartva! Készítette a Skindrome studio a JoomShaper által fejlesztett Helix3 keretrendszer felhasználásával