Ez a honlap cookie-kat használ, melyek segítenek a minőségi szolgáltatásban. A honlap használatával elfogadod, a cookie-k használatát.

Koltai András Nordic Walking edző

Koltai András
Telefon:
+36 309216179
E-mail: info@gyalogolj.hu
Adószám: 67048063-1-41

A cipő

A megfelelő bot kiválasztása után a második legfontosabb dolgunk a cipő kiválasztása.
Amennyiben kényelmetlen cipőben kezded a mozgást, vagy a cipő feltöri a lábad, ez a kellemetlen élmény hosszú időre elveheti a kedved a mozgástól. Cipőt mindig délután vásárolj, mert ilyenkor már kicsit dagadtabb a láb, így nem fordulhat elő, hogy az edzés vagy a túra közepén derül ki, hogy szorít.

Nordic walking cipő ...
Nordic walking cipő ...

A cipő ne aerobik vagy teremcipő legyen, hanem terepre kialakított, barázdált talpú cipő, mely kevésbé csúszik.

Ruházat

Mindig az időjárásnak, évszaknak megfelelően öltözködjünk, sportos, kényelmes lehetőleg ne pamut ruházatot válasszunk (az izzadást követően a pamut magában tartja a nedvességet ezzel megnövelve a megfázás kockázatát).

Nordic walking ruház...
Nordic walking ruház...

Tudom, hogy hihetetlennek hangzik, de mozgás közben nem lehet megfázni. Ezért inkább kicsit alulöltözöttek legyünk az elején, minthogy a vastag pulóverekbe beleizzadva a mozgást követően megfázzunk. Az ilyen jellegű megfázások soha nem sportolás közben, hanem sportolás után következnek be. Hűvösebb időszakokban legyen nálunk mindig egy pulóver, amit edzés után rögtön magunkara tudunk kapni. Ha megteheted, modern lélegző sportruházatban sportolj.

Milyen botot válasszunk?

A Nordic Walking sportág elterjedésével egyre több üzletben egyre több botot árusítanak. A botok kiválasztásánál másodlagos vagy harmadlagos szempont legyen a bot színe vagy ára. A legfontosabb a helyes technika elsajátítása és a negatív hatások kiküszöbölése érdekében a Nordic Walking bot hosszúsága, illetve összetétele.

Általánosságban elmondható, hogy a bot hosszúsága a magasságunk x 0,68 v. 0,70-nel. Ennél azért összetettebb a jó választás: nem mindegy kinek milyen mozgékony a váll- illetve csípőízülete, fontos a karok hossza és figyelembe kell vennünk, hogy ki milyen intenzíven szeretné végezni ezt a mozgást.

Ezért tartom fontosnak és egyben spórolásnak is, hogy a vásárlás előtt egy-két alkalommal próbáljunk ki különböző hosszúságú botokat, és így válasszuk ki a megfelelő hosszúságot. Természetesen az első pár alkalommal tesztbotokat ingyenesen biztosítok és segítek a bot kiválasztásában.

Vedd fel a naptáram eseményeit a te naptáradba!

Hogyan? Jelentkezz be a Google fiókodba, utána kattints/koppints itt ezen a naptáron a jobb alsó sarokban lévő "+ Google naptár" gombra!

Minden hónapban több alapfokú nordic walking tanfolyam időpont közül választhatsz, szeretettel várlak! A nordic walking tanfolyam helyszíne Buda, a Rózsadomb teteje illetve a Hárs-hegy. Bővebb információért, részletekért kattints a Tanfolyamok menüpontra.

Hetente 5 alkalommal tartunk two in one nordic walking edzéseket Budapesten, azaz két intenzitású edzés egy időben egy helyen, két edző vezetésével: egy lassabb tempójú zsírégető edzést és egy gyorsabb intenzitású kondinövelő edzést. A nordic walking edzések részletes leírásáért kattints az Edzések menüpontra.

A heti nordic walking edzések időpontjaiért és részleteiért kattints az Edzésekmenüpontra.

Minden hónapban egyszer egész napos nordic walking kirándulást vezetek Magyarország csodálatos és kevésbé ismert helyeire: Bakony, Pilis, Börzsöny, Budai-hegyek, Bükk, Mátra, Mecsek, stb. Az aktuális kirándulás részleteit a Kirándulások menüpont alatt találod.

Remélem a felkínált nordic walking programok valamelyike elnyeri tetszésed és minél előbb csatlakozol kis csapatunkhoz!

Találkozzunk a Budai-hegyekben immár nordic walking bottal a kezünkben!

© Sportos gyaloglás www.gyalogolj.hu Minden jog fenntartva! Készítette a Skindrome studio a JoomShaper által fejlesztett Helix3 keretrendszer felhasználásával