https://gyalogolj.hu

Vélemények

Mit mondanak rólam?

Tulajdonképpen már azóta adós vagyok a véleménynyilvánítással, amióta 2023. márciusában elkezdtem András kímélő/senior Nordic Walking edzéseire járni.

Számomra, sőt mondhatom, hogy a csoportunk számára teljességgel bevált ez az edzés fajta.

Egészséges, elmélyült mozgást végzünk, s egyúttal módunkban áll a természetet, szépséges környezetünket is érzékelni és értékelni.

Nehéz szavakba foglalni, miért olyan jók az ő edzései, hiszen az igazán jó dolgok magától értetődőek és megfogalmazásuk -éppen ezért- szinte fejtörést okoz….

Mielőtt elkezdtem saját véleményem megírását, beleolvastam hosszú évek elragadtatott kommentjeibe.  Mindegyikkel egyetértek, bármelyiket írhattam volna én is!

Szuperlatívuszokban.

András tökéletes edző és oktató. Azt mondja, azt teszi minden alkalommal, amire szükségünk van, ami lehetővé teszi és előmozdítja, hogy az edzés maximálisan élvezetes és hasznos legyen csapatunk számára.

Kisujjában van a Nordic Walking teljes tudománya, végtelenül türelmes, megértő. Képes motiválttá tenni valamennyiünket:  hipp – hopp már fel is értünk az emelkedőn, a még hátralévő emelkedőket pedig észre sem vesszük, egyszerűen belejövünk.

Sajnáljuk, amikor vége a foglalkozásnak és várjuk a következőt.  Köszönjük András! Bízunk benne, hogy még hosszú ideig mond Neked köszönetet csoportunk.

Krisztina, 63 éves – 2024 február

Kedves András!
 
Először is nagyon szépen köszönöm, köszönjük – Judit nevében is írok -, a mai NW oktatást, az alaptanfolyamon vettünk részt. 
A meglehetősen heterogén társaság előtt igen nehéz volt szavakba önteni, hogy mit is jelentett számunkra a tanfolyam, ezért így, most utólag teszek erre kísérletet. 
Már régen kerestem módot és alkalmat arra, hogy próbálkozzam ezzel a sporttal. 
Szerencsésnek és boldognak érzem magam, hogy sikerült Hozzád fordulnom, mert lenyűgözött az a tudás, amellyel rendelkezel, mi több, hogy ezt – a legjobb hangnemet megtalálva -, magabiztosan közvetíteni is tudod és akarod, igazán  elhivatottan a tanfolyamod résztvevőinek. 
Az oktatás felépítése, minden elhangzott szó, megjegyzés professzionális és átgondolt volt szerinttem. Ezen felül remekül szórakoztam a mozgás-paródiákon, amelyeket előadtál, pompás jellemrajzok is voltak egyben. (Meggyőződésem, hogy elképesztő emberismeretre tettél szert a húsz év során…, eltűnődtem magamon is, vajon én melyik lehettem, talán a bottal böködő, vagy a hadonászó, mondjuk?)
Úgy érzem, hogy feltétlenül szeretném megtanulni és szorgalmasan gyakorolni ezt a mozgásformát, így, estefelé igazán jól esik az izomláz. Amúgy megtapasztaltam, hogy bármire képes az ember, ha kellő elszántsággal, kitartással és szeretettel fordul a világ felé. 
Bár még hosszan tudnám sorolni a mai óra erényeit, nem teszem, mert láttam, mennyire elfoglalt vagy, érthető, rengeteg embernek segítesz, ez így nagyon jól van. 

 

Gabriella 62 éves – 2024 február

Életem során már több sportágat is kipróbáltam, de mindig kerestem egy olyan mozgásformát, ami
nem csak a testemet mozgatja meg, hanem a lelkemre is pozitív hatással van, amit élvezetből
csinálok.
A Nordic Walkingról azt gondoltam, a nyugdíjasok sportja, amolyan sétálgatás két bot segítségével,
– na, ez a teóriám romba dőlt, mikor elmentem – barátnőm unszolására – András egyik edzésére.
Már az első alkalom után éreztem, megtaláltam a számomra megfelelő mozgást, és tudtam,
szeretném rendszeresen beiktatni az életembe. Elvégeztem a tanfolyamot, és azóta heti
rendszerességgel részt veszek az edzéseken.
Miért is IMÁDOM ezt a sportot?
– mert a természetet járhatom, az erdő változó, és egyben csodálatos arcát láthatom hétről
hétre
– mert izomzatom fejlődik, a mozgás hatására a vérkeringésem fokozódik, tisztul a tüdőm
– mert úgy érzem megújul a szervezetem, mintha kicserélődne minden sejtem
– mert szuper közösségben edzhetek, vidám, életszerető emberek vesznek körül
…. és nem utolsó sorban remek edzőm van András személyében; aki kellően megdolgoztat a cél
elérése érdekében, aki olykor kíméletlennek tűnik – pedig nem az, csak emlékeztett minket miért
is vagyunk ott, és aki humorával emeli az edzések hangulatát.
Köszönöm András, hogy a csapatod részese lehetek!!

P.Ági – 55 éves – 2023.03.20

Közel 10 éves folyamatos derékfájás és diagnosztizált gerincsérv alatt számtalan jó gyógymóddal találkoztam, ami segített rövidebb-hosszabb időre egyensúlyba kerülnöm. A gyógyult szakaszok között újra és újra felbukkant a fájdalom, ami néha makacsul velem is maradt. Így találtam rá a nordic walkingra, vagy a nordic talált rám? Persze először a férjemet leptem meg egy alapozó képzéssel, ahová én is elkísértem. Azonnali szerelem volt mindkettőnknek. Minden tetszett, csak az a fránya bot… Azóta megtanultam, hogy hogyan tudom jól használni az eszközt, milyen a helyes testtartás, hogyan kell lépnem úgy, hogy a gerincemet a legkevésbé terheljem és azt is, hogy nézzek a lábam elé, mert akár el is eshetek. A nordic összességében megadja nekem a folyamatos gyógyultság és aktivitás érzését, azt hogy az egészségemet én tudom aktívan befolyásolni. Az elmúlt 4 évben, amióta Andrással edzek sokkal jobban vagyok, és egyre jobban szeretem az erdőt, a környezetet is ahová az edzések alatt kerülök. András abban tud folyamatosan segíteni, hogy a legjobb, leginkább gyógyító mozgást tanítja és folyamatos visszajelzéseivel tudom csiszolni azt. Abban, hogy amikor fáradtabb vagyok motivációjával, vicceivel és könnyedségével még a legnehezebb szakaszokon is átsegít. Amióta együtt dolgozunk, még annak a kifejezésnek is más színezete lett, hogy „Gyerünk fiatalok, induljunk!”
Köszi András, én még maradok!

Adrienn – 2022.05.15

I started Nordic walking with Andràs 4 years ago based on my friend’s recommendation and it was the best decision I made. What started out as a kind of New Years resolution turned into a way of life and became my favorite hobby & sport.
Usually when people hear Nordic Walking for the first time they are sceptical about how effective it is, it looks easy but if you do it right it’s actually hard work. András thought me the correct Nordic Walking technique through which I feel energized from head to toe. I love it because I’m in nature, the scenery is always different each season brings new colors, experiences but what’s constant is the feeling of contentment. Roaming the forests, valleys and hills together with András and the team brings joy to my heart and soul, not only do I get a work out but enjoy a good conversation or two. Andràs has the Buda Hills in the palm of his hands which turns every trip into a journey of discovery and as an added bonus we never get lost 😉

 Kinga – 2021. december

Először is: ki mondta, hogy a nordic walking az idős hölgyek sportja? Hogy ez csak egy kis tingli-tangli gyaloglás lenne?! Nos, ezt határozottan cáfolom:-)

Pár hónapja ismerkedtem meg közelebbről ezzel a sporttal, s András „módszertanával”:-).

Sokféle sportot kipróbáltam már életemben, de egyiknél sem tapasztaltam már az első alkalommal, hogy igen, ez az a mozgásforma, ami testi, lelki örömöt okoz egyaránt. A nordic walking ilyen.

Most azt kérdezhetnéd, ez miben rejlik? Én meg azt válaszolhatnám – nagyon tudományosan-, hogy a nordic walking sokkal hatásosabb egy egyszerű sétánál, de akár a futásnál is, hiszen több izom dolgozik, jobban megdolgoztatja a testet. Ez persze igaz, de nem ez a lényeg:-)

A sportos gyaloglás közben – évszaktól függetlenül – gyönyörű környezetben szinte kicserélődök. Ha akarom, akkor csak én vagyok, s az út, s ha akarom, egy szuper társaságban túrázok. Az én választásom szabadsága.

S hogy miért éppen András vezette nordic walking edzéseket kedvelem?

Mert folyamatosan figyel ránk, mindenkit a saját szintjéhez képest edz, profi oktató, személyisége garancia a jó hangulatú túrákhoz, egyszóval, szerethető. Mint a nordic walking, a választás szabadsága!

Judit – 2021. december

A Nordic Walking egy életérzés amit ha kiprobálsz csupa jó dolgot kapsz egyszerre. Ami nem csak a testedet, de a lelkedet is szolgálja mert kint vagy a természetben egy jó közösségben és közben sportolsz. Mert a testi és lelki egészség a legfontosabb a világon.

Pálfalvainé Horváth Csilla

András edzőként úgy hozza ki belőled a legjobbat, hogy az első pillanattól fogva érezteti veled, hogy hisz benned. Nem csak az elmúlt években felhalmozott edzői tapasztalata, de saját megjárt útja, küzdelmei is hitelessé teszik őt. Bízhatsz benne, mert mindenkire odafigyel, bátran mehetsz vele sötétben is az erdőbe, mert magabiztosan tájékozódik szélsőséges körülmények között is, fizikai és lélektani értelemben egyaránt. Csendben teszi a dolgát, járja az erdőt, kísér fiatalt és öreget, életkedvet, lendületet csepegtet a vendégeibe. Mindig van egy jó szava, egy jó kérdése, és bármikor megnevettet.

Sudár Györgyi

Hosszúra nyúló életem során számos sportot kipróbáltam, még a sífutást is. Gyalogolni nem szerettem. Most másfél éve Koltai Andrással rákaptam a NORDIC WALKINGRA. Újra megszerettem az életet. Friss levegőn hegynek föl, hegynek le, árkon-bokron által. Andrásban azt szeretem, hogy nem kegyelmez. Kettő, három, vagy négy kilométer? S ez így van rendjén. Peter Altenberg, a századvég kolduló osztrák írója azt mondta, azért jó a kávéházba ücsörögni, mert az ember nincs otthon, de még sincs szabad levegőn. Erről csak annyit, hogy a NORDIC: szabad levegőn vagy, de mégse otthon. Hanem az otthonod s természet lesz, a megújult izomzatod, a inaid, s minden egyéb. Itt nincs életkor, csak teljesítmény.

Ungvári Tamás

Az edzés tanítás is, mert tapasztalás. András néha egyszerű utasításokat ad, de mindig az élet egészére érthető, életstratégia lesz belőle úgy, hogy a test fog rá emlékezni, el lesz raktározva mélyen a testben: „Ne a földet nézd a lábad előtt! Ha sokat gyalogolsz, a lábad érzi a talajt, mintha látna a lábad magától is. De ne az égre nézz, ha gyalogolsz, mert elesel! Majd megállunk és akkor felnézünk az égre. Ha gyalogolsz, mindig nézz előre, magad elé távol, előre!”

Bóna László

 

Hogy miért a  Nordic Walking?

Hat évvel ezelőtt,a kardiológusom javaslatára,gyógytornászok segítségével,egy szívinfarktus utáni rehabilitációként kezdődött minden.

Rossz fizikai állapot,fájó izületek,jelentős túlsúly…azt mondták,ez a sport megoldás lehet. A szanatórium után,az internet segítségével könnyedén rátaláltam Koltai Andrásra. Egy két magánóra,ami egy állapotfelmérés is volt egyben,ezután egy alaptanfolyam,hogy mi is ez a sport bővebben,ezután bekerültem a csapatba!

Negyvenöt évesen gyorsan meghatározó része lett az életemnek.

András buzdít,segít,támogat,odafigyel a mozgásomra,”felzavar” az emelkedökre,étkezési tanácsokat ad… mindenben segít…

Olyan edzésprogramot állított össze,amivel a karosszékből,a teljesítménytúrák világába irányított..

Mindezt egy segítő,befogadó és nagyon jó csapatban,jó hangulatú,bár izzasztó edzéseken,gyönyörű környezetben…

Gyürkés Zoltán 50 éves 

Nyolc évvel ezelőtt családi ajándékként vettem részt András oktató foglalkozásán. Azonnal megtetszett a Nordic Walking!
Azóta hetente kétszer járom András vezetésével a csoportos túrákat.
Egész életemben sportoltam amatőr szinten, de hatvanas éveim során egymás után értek a különböző sport sérülések. Abba kellett hagyjam a kosárlabdát majd a teniszt is.
Megtapasztaltam, hogy a nordic valóban kíméli az izületeket és bár hetvennyolcadik évemben már nem haladok feltétlen az élmezőnyben, de szerintem még egész jól bírom a fiatalok tempóját.
Több kortársam is igyekszik magányosan „mozogni”, de meggyőződésem, hogy András megértő de határozott ösztönzése nélkül messze nem ilyen intenzitással végezném az edzéseket.
Csodálatos hangulat évszaktól függetlenül az erdőben vagy réten gyalogolni de a sík szakaszokon még jóízűeket lehet beszélgetni is.

Meggyes István 78 éves

Évek óta játszottam a gondolattal, hogy kipróbálom a nordic walkingot, mert nagyon szeretek a természetben lenni és sportolok szinte minden nap, gondoltam összekötöm időben a kettőt. Kardiológus orvosom, amikor külön javasolta ezt a sportágat, nem volt kérdés, hogy felkeresem azt az oktatót, aki Budán edzéseket tart. Andrást megtalálni nem volt nehéz, sportolók körében ismert a neve: azt mesélték, ő tartja a legkeményebb nordic órákat a városban.

Most már lassan 2 éve, minden edzés után hálás vagyok, hogy részese lehetek. Feltöltődöm sokszorosan energiával, amit a csodás környezet mellett a jó kis csapatnak is köszönhetek. Ha tehetem délelőtt járok, de a fejlámpás esti edzéseknek is megvan a varázsa.

Nincs még egy ilyen sportág szerintem, ami egyszerre ennyi mindent adna másfél óra alatt a testi- lelki egészségemnek!

Berdó Andrea X éves 🙂

Hétvégi kirándulásra kerestem rá az interneten, így bukkantam a Nordic walking – sportos gyaloglás akkori kirándulására. Nagyon jól éreztem magam velük, és ott láttam, hogy rengetegen használnak botokat. Nem tudtam, hogy mire való ez az eszköz, de Koltai András, a szervező, felvilágosított, hogy a nordic walking az egy sport, tanfolyam is van, és rendszeres edzések is. A kirándulás az csak rendkívüli, havonta egyszer. Elvégeztem a tanfolyamot, és elkezdtem edzésre járni. Sportszerelem lett elsőre: rájöttem, hogy ugyanúgy meg tudom dolgoztatni az összes izmomat, és mégsem kell egy zárt edzőteremben lennem. Télen is élvezem a friss levegőt, nyáron pedig az erdőben mindig hűvösebb van, mint a városban. András kitűnő edző: gondosan odafigyel a csoportban arra, hogy mindenki a saját erőnlétének megfelelően a maximumot ki tudja hozni magából. Minden alkalommal más és más változatos terepen visz bennünket az edzéseken, így az összes évszak csodáit élvezhetjük. Mivel a nordic walking kíméli az ízületeket, bízom benne, még 100 évesen is aktívan űzhetem ezt a klassz szabadtéri sportot.
Csak András is érje meg velem ezt a kort, mert én meg fogom!

Prágai- Szalay Katalin 55 éves

A Nordic Walkingban  találtam meg hosszú keresgélés után azt a –  szabadban , leginkább csodás erdei környezetben – űzhető  intenzív sportot, ami  szinte minden izmomat átmozgatja , miközben feltölt energiával.

Andrásban pedig azt az edzőt, aki kihozza belőlünk a maximumot , aki úgy ismeri a Budai-hegységet  mint a tenyerét , aki kialakított maga körül egy mindig vidám , lelkes  csapatot .

Nagyszerű érzés, hogy közéjük tartozom már hetedik éve.

Csatlakozz hozzánk, nem bánod meg !

Szteklàcs Gabi 53 éves 

A Nordic walking egy sport, ami nekem való. Azért, mert erdőben, hegyen-völgyön, fák között, a szabad levegőn vagyunk. Azért, mert soha nem érzem, hogy béna vagyok. Visznek a többiek, hajt az edző. A titokzatos, nagytudású edző, aki úgy tud motiválni, amit tanítani kellene. Pont annyira szigorú amennyire kell; végül is nem egy sétáról van szó, hanem sportos gyaloglásról, és a humorérzéke túllendít minden emelkedőn.

A társaság pedig kivételes; intelligens, kedves, toleráns emberek. Sokat lehet meríteni a többiek kitartásából. Nekem ez is számít.

Bézi Krisztina 43 éves 

After 20+ years of active running one day my doctor told me that from now on I would not be allowed to run and I’d better find something else … I was so desperate and could not believe that I could live without running. Just a few weeks later I attended András’ nordic walking training where he introduced me a completely new world, my first thought was that if only I had tried it earlier – it happened more than 3 years ago and since I have been walking thousands of kms with András and the team, no matter if it’s too hot, raining or snowing. I spend most of my time in an office so I can’t wait being out in the forest after a very tiring day, and within a few minutes I forget about stress, enjoy this super exercise, have a chat with one of my teammates (“nordic talking” :)) or simply listen to the birds singing. András always knows the best tracks, motivates you and help you to improve further. What else could be better than roaming the beautiful Buda Hills, and in András’ capable hands getting more and more healthy, fit and cheerful.

Némedi Zsuzsa 55 éves 

Kedves András,

én az elmúlt egy évben nem csak egy új sportot ismertem meg, ami sokkal több annál, mint amit hallomásból gondolunk róla, hanem egy új és nagyon motiváló életérzést, csapathoz tartozást és edzésmódszert is. Szeretem külön a nordic walkingot, szeretem az erdőt járni, szeretem a társaságot is, de a hármat egyszerre összehozni Veled tudtuk a legjobban. Számomra a klasszikus értelemben JÓ edző vagy. Alig várom a következő alkalmat! 

Magó Edina 40 éves 

Gyerekkorom óta nem mozogtam rendszeresen, de kb. 1,5 évvel ezelőtt miután az interneten jelentkeztem, elkezdtem heti 3 alkalommal edzésekre járni.

A kezdeti nehézségek után, szinte szárnyakat kaptam. Lefogytam, csípőfájdalmam megszűnt, vérnyomásom rendeződött.  

A csapat vidám, baráti és támogató.

András professzionális edző, többnyire szigorú, de az empátiája és a humora messzeföldön híres.

A városi nyüzsi és a stresszes munka után, az erdőben a sportolás feltölt és megnyugtat.

50+ évesen, mind a négy évszakban, rendszeresen járok kirándulásokra, nordic találkozókra, versenyekre. 

A továbbiakban, az esetleges rossz idő ellenére is tervezem, hogy részt veszek az edzéseken, hiszen ez a sport a hozzájárul testi, lelki egészségemhez és nem utolsó sorban vidám és szórakoztató időtöltés. 

Köszönet!

Szegedi Györgyi 57 éves 

 

Nordic Walkingra járni jó ! Az erdőt járni jó! Közel 5 éve kezdtem, és azóta elkötelezett híve vagyok ennek a sportnak, mert a Nordic Walking számomra egy sport.

Ha jól csináljuk, akkor egy edzés végére jólesően elfáradunk, ha pedig pár combos emelkedőn is túljutottunk akkor ez még sikerélménnyel is párosul.

Persze néha panaszkodunk, „ na ezt nem !” és hogy „miért ?” de amikor felérünk emelkedő tetejére akkor a látvány és a teljesítmény érzése mindent felülír.

Lelkesen járom Andrással és csapatával az erdőt. András megszerettette velem ezt a mozgásformát. Az edzést úgy építi fel, hogy mindenki megtalálja magának a saját igénye szerinti nehézségi fokozatot. 

Jó a társaság és a hangulat a környezet pedig magával ragadó. Csak ajánlani tudom mindenkinek. 

A rendszeres edzés mellett ma már hosszabb túrákat is teszek. A Nordic és a túrázás az életem fontos részévé vált. 

Szabadfalvi Anikó 59 éves 

Karantén alatt a legzordabb körülmények között kezdtem el a nordic walking edzéseket. Tél volt, este volt, sár és sötét, ugyanis az első edzésem egy fejlámpás esti edzés volt. Valószínű ebbe a kalandba szerettem bele, mert a másnap reggeli edzésen is ott voltam megint. Azóta az életem elmaradhatatlan része lett ez a fajta edzésforma, heti 2-3x is azt érzem mennem kell, hív a közösség, hív a természet. Szerencsére nem csak engem, hanem sok barátnőmet is megmérgezte és függővé tette az érzés, amit a túrák alatt megtapasztalunk, így egy edzésre sem megyek egyedül, mindig akad társ, akikkel az élet nagy dolgait is megbeszélhetjük, róhatjuk a kilométereket és a természethez is kapcsolódhatunk. Nem utolsó sorban András lelkesedése, a sport iránti szeretete és személyes története teszi igazán különlegesé ezeket az alkalmakat.

Török Bea 37 éves

 

Feleségem unszolására mentem el Andráshos nordic walking edzésre. Mondta, hogy jó lesz és szeretni fogom, sőt még az edző is jó fej – mindenben igaza volt. Azóta heti 1-2 hajnalomat András edzésén töltöm, legyen hideg, meleg vagy eső az ember napja jobban esik ha már reggel ment egy nagyot az erdőben.

Fehér Gábor 38 éves

Megtanultam tőle, hogy lépi át a határait az ember úgy, hogy saját maga sem sejtette, hogy képes átlépni. Úgy, ahogy András mutatja: „Annyi erőfeszítést tegyél, amennyi jól esik, és épp, hogy egy kicsivel többet.” Ehhez a kicsivel többhöz kell ő. Kell ő, aki finoman figyel rád, látja, hol vannak a határaid, és egy kicsivel visz át rajta, de úgy, hogy meglepődj magadon. Amikor már elkényelmesedtél a „sétába”, szól, hogy ne aludjunk. Amikor belefeledkeztünk a beszélgetésbe, megváltottuk a világot, beszéltünk szerelemről, életről, halálról, egészségről, betegségről, az emberi kapcsolatokról, szakításokról és nagy találkozásokról, akkor egyszer csak megáll, felmutat egy hegytetőre, szól, hogy most fel fogunk menni oda, „nem csak szellemi célok vannak, hanem földi célok is, nem csak spirituális út van, hanem földi út is, nem csak gondolatban tör az ember magaslatokra, hanem a testben is.” Föl a hegyre!

Gyalogolunk Andrással, néha beszélgetünk, néha nagyokat hallgatunk, néha egymásra figyelünk, néha a természetre, a madarakra, a fákra, az aznapi fényekre és színekre, néha semmire sem, csak a gondolatainkra. És ha az elme zakatolása túlságosan eluralkodna bennem, András finoman figyelmeztet, hogy figyeljek a mozdulatra. Hogy a mozdulat, ahogy dől a test, ahogy lendít a kar, ahogy a lábak lépnek, pontos legyen, pontos ritmusban maradjon. Amikor tanfolyamon voltam Andrásnál, hogy megmutassa, hogy kell azt két nordic walking botnak nevezett eszközt használni, amit sokszor láttam másoknál azokra támaszkodva haladni előre, András meglepett. Meglepett, hogy ezek a botok sporteszközök. És a nordic walking mozgás sportos mozgás. Minden héten kétszer gyalogolni kezdtem vele. Az első néhány héten beírtam előre a naptáramba az alkalmakat Andrással, úgy írtam be: „séta”. De hamar átjavítottam, és úgy kezdtem beírni, hogy „gyaloglás”. Pár hét múlva már úgy: „edzés”.

Ahogy számolom, bizonyisten, majdnem harminc év is eltelt, hogy nem mozogtam rendszeresen. Az iskolai testnevelés órák, a kora-gyermekkori túlerőltetett versenysport fájdalommal és szorongással kapcsolta össze a mozgást. Az, hogy most évek óta rendszeresen gyalogolok, hogy Andrással járom az erdőt, azt Andrásnak köszönhetem. Azt, hogy engem valaki egyáltalán meg tudott mozdítani, a környezetem csodának látja. Hogy mivel tudta ezt elérni? A saját példája hitelességével. Hogy találtam végre egy olyan férfit, aki nem akar uralkodni, nem akar elnyomni, nem rivalizál, nem bizonyít, és – talán, ami a legfontosabb – tanárként nem a hatalmát akarja rajtam kiélni. Komolyan veszi a nehézségeimet. Partnerként tart velem a mozgás örömének szó szerint lépésről lépésre való újra felfedezésében. Arra tanít meg, amiért ő is kemény harcot vívott, nem veszi adottnak, hogy amit ő tud, nekem is kéne. Lassan – valóban lépésről lépésre – szétkapcsolja a fájdalmat a mozgástól, és örömöt köt hozzá. Mindezt úgy, hogy tudja, minden külső út belső is. Amit a test a külvilágban bejár, annak megfelelő utat a lélek is bejár belső vívódásaiban. András nem csak testedző, hanem lélek kísérő is: minden hajnalban, immár három éve, hóban, jégen, őszi avarban, tűző nyári napon, amikor nekivágunk az erdőnek, lélekben is bejárunk egy utat, és a tényleg jóleső testi fáradtsághoz lelki megtisztulás kapcsolódik. Amikor visszaérünk oda, ahonnan elindultunk.

Kezdd a változást velem!

Szabadulj meg a szmogtól és a stressztől, gyere ki a szabadba, nordic walkingozzunk együtt!

Köszönöm szépen a jelenkezésed.

Sikeresen regisztráltál.

1-2 napon belül küldöm a részleteket.

 

Sajnálom de a mai 2021.12.12-i edzés sajnos elmarad!
A többi időpontban várlak szeretettel!