https://gyalogolj.hu

Történetem

AZ EDZŐ

Koltai András testépítő, fitnesz és nordic walking edző, túravezető

15 évvel ezelőtt komoly túlsúllyal küzdöttem, abban az időben a busz után futás is kihívást jelentett. Tudtam, hogy változtatnom kell, a testem betegségeken keresztül jelezte, hogy nagy baj van. 

A kétezres évek elején egy ausztriai kirándulás alkalmával figyeltem fel először a nordic walkingra. Azonnal éreztem, hogy ez az a sport, amit szenvedéllyel tudnék csinálni! Kezdetben csak egy-két kilométert bírtam, de nem adtam fel, először egyedül, majd időnként csoportban, de mentem és mentem, rendületlenül… Azóta sem állok meg.

Koltai András Nordic Walking edző és oktató
Setalo figura
andras2 1
andras1 1
Történetem

"Az akaraterő egy olyan izom, amelyet ugyanúgy edzeni kell, mint a test többi izmát"

Beletelt jó pár hónapba, mire leolvadtak a plusz kilók, ( 28 🙂 és vissza rugdostam magam az életbe. Közben lassan megérett bennem az is, hogy másoknak is segíthetek. Eltelt néhány év, mire igazán komolyra fordult a szándékom: 2007 elején elvégeztem a VDNOWAS (Németországi Nordic Walking Iskolák Szövetsége) alap szemináriumát, és azóta kitartóan járom az ország turistaútjait. Szerettem volna jobban elmélyedni a nordic walking technikákban, így tanulmányaimat 2008-ban a VDNOWAS edző képzésen folytattam, azóta edzőként és túra vezetőként is dolgozom. 2021 ben elvégeztem a Magyar és Nemzetközi Nordic Walking Akadémiát is.

A fogyásom és a nordic walkinggal való kapcsolatom másokat is inspirált:az elmúlt években több száz embernek tanítottam meg ezt a csodálatos mozgásformát, és közülük sokan csatlakoztak a rendszeres nordic walking edzésekhez is.A saját küzdelmeim fogékonnyá tettek arra, hogy a hozzám fordulók problémáit emberileg és szakmailag is professzionális módon tudjam kezelni. A Budai-hegyekben tartott rendszeres edzéseken a hosszú évek alatt összetartó, vidám közösség kovácsolódott. 

Mindegy, hogy tél van vagy nyár, minden nap úgy kelek fel, hogy alig várom az aznapi edzéseket. Hetente körülbelül 100 kilómétert gyalogolok, de nem tudom megunni! Az erdő mindig más arcát mutatja, és jó társaságban repül az idő. Akár csoportos, akár magán edzést tartok, minden percét élvezem, hiszen a természettől és a vendégeimtől állandóan tanulva ma már könnyebb és boldogabb az életem. Hálás vagyok minden vendégemnek, aki nap mint nap megtisztel a bizalmával – óriási élmény látni, támogatni mások sikerét, fejlődését, gyógyulását. Pontosan tudom, milyen nehéz elkezdeni, de életed egyik legfontosabb döntése lehet, ha belevágsz.

A nordic walking egy igazi sport, méghozzá minden korosztály számára! Ha szeretnél kiszabadulni a szmogos és zajos városból pár órára, ha fogyni szeretnél, ha letennéd a mindennapi stresszt, ha dolgoznál a jó kondiért, gyere ki a szabadba, és gyalogoljunk együtt! Szánj magadra még pár percet, és olvasd tovább a honlapot. Változtass még ma! 

 

Kezdd a változást velem!

Ha kíváncsi vagy, a vendégeim hogyan vélekednek a nordic walking edzésekről olvass tovább

Köszönöm szépen a jelenkezésed.

Sikeresen regisztráltál.

1-2 napon belül küldöm a részleteket.

 

Sajnálom de a mai 2021.12.12-i edzés sajnos elmarad!
A többi időpontban várlak szeretettel!