https://gyalogolj.hu

Nordic walking mint élmény

A NORDIC WALKING ÉLMÉNY - ERDŐFÜRDŐ, KÖZÖSSÉG, MENTÁLIS EGÉSZSÉG

A rendszeres nordic walking a sport, a közösség és az erdő terápiás hatásait ötvözve az egészségünk, testi-lelki jólétünk megőrzésének kulcsa lehet. 

Erdőfürdő

Az erdő évezredeken keresztül az ember természetes közege volt. Bár a legtöbben már városokban élünk, és élvezzük a civilizáció nyújtotta kényelmet, a szervezetünk a természetben kezd el igazán optimálisan működni. A sejtjeinkben érezzük hogy otthon vagyunk! Az erdő állandóan változó arcát mutatja felénk, ezzel tanít minket a változások könnyed elfogadására, és arra, hogy mindenben meglássuk a szépet. A természetben a lelkünk is megnyugszik, a harmonikus látvány, a madarak csicsergése, az illatok mind-mind pozitívan hatnak a belső világunkra. A város fölött, a reggeli harmatos vagy éppen zúzmarás erdőt járva, a tüdőnket friss levegővel tele szívva úgy érezhetjük, hogy a problémáinkon is felül emelkedhetünk, hogy a világban rend van, és az élet áramlik körülöttünk. Sehol máshol nem lehet ennyire egyértelműen átélni, hogy maga az élet – csoda. A gyaloglás az erdőben belesimulás ebbe a csodába. Gyaloglás közben körbeveszi és megérinti az embert a természet, miként az ember is részévé válik a csodának. Ha az embert átjárja a csoda, akkor hálát érez minden iránt, ami őbenne is csoda, hálás a természetnek, hogy ő maga is ennek része lehet. 

Közösség

A városi ember nem csak a természettől, de a társaitól is elidegenedve él: hiányoznak az életünkből a valódi, megtartó közösségek. Akik együtt járnak, együtt gyalogolnak, összetartoznak. Az együtt gyaloglás közösséget teremt az emberekből. Az ember, ha egészséges, „átjárja” őt az élet. Az együtt gyaloglókat „átjárja” egy közös élet, az életnek az ereje. Együtt, örömmel mozogni, gyaloglás közben jókat beszélgetni, összekacsintani egy nehéz emelkedőn – ezt mind átélhetjük a nordic walking edzések csoportjaiban. Az edzések alatt új ismeretségek szövődnek, gyorsabban megy az idő és könnyebben fogynak a kilométerek!

Vélemények

Mit mondanak rólam?

Köszönöm szépen a jelenkezésed.

Sikeresen regisztráltál.

1-2 napon belül küldöm a részleteket.

 

Sajnálom de a mai 2021.12.12-i edzés sajnos elmarad!
A többi időpontban várlak szeretettel!